Hírek

Elnökséget választott a HÉT

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) rendkívüli közgyűlés keretében tartott tisztújítást. A tagság a következő három évre Dr. Kövesi Gabriellát választotta elnökéül, míg az alelnöki posztot az elkövetkező időszakban Dr. Bánkuti Erzsébet és Dr. Csömör Magdolna tölti be.

Tovább

Adatetikai ajánlás

Adatetikai ajánlást fogalmazott meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésre a Digitális Összefogás platform a Magyarországi 5G Koalíció (5GK), a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció), a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT), az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért, az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér), valamint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) részvételével. Az ajánlás szerint „az

Tovább

Több mint kétszeresére nőtt a Digitális összefogásban beérkezett felajánlások száma

Több mint kétszeresére nőtt a Digitális összefogásban beérkezett felajánlások száma – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel. A közlemény szerint a kezdeményezés március 24-i bejelentése óta eltelt napokban az induló nyolcvan digitális felajánlás mellé további kilencvennégy érkezett. A digitális szektor így mostanáig összesen százhetvennégy digitális megoldással, alkalmazással, szolgáltatással segíti a veszélyhelyzethez

Tovább

Elindult a Digitális Összefogás kezdeményezés

Digitális Összefogás elnevezéssel akciót indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások minden érintetthez eljussanak ebben a rendkívüli helyzetben – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter keddi online sajtótájékoztatóján. (MTI)

Tovább

Position Paper: HÉT álláspont az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex nemzeti jogba történő átültetéséről

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács („HÉT”) tagjai üdvözlik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság („NMHH”) azon törekvését, hogy az iparági álláspontot is figyelembe véve készítse elő az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex létrehozásáról szóló 1972/2018/EU irányelv („EECC”) nemzeti jogba történő átültetését.

Tovább

Kódex – a változások jelentős hatással lehetnek a hírközlés jövőjére

A HÉT szervezésében három olyan kereksztal beszélgetésre került sor a 20. Internet Hungary konferencián, amelyeken a résztvevők azt vitatták meg, hogyan változik majd a hazai hírközlés szabályozása az új Európai Elektronikus Hírközlési Kódex implementációját követően.

Tovább

Kódex-kerekasztalokkal készül a HÉT az Internet Hungary konferenciára

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) három kerekasztalbeszélgetést tart az Internet Hungary konferencián, ahol azt szeretnénk megvitatni, hogyan változik majd a hazai hírközlés szabályozása az új Európai Elektronikus Hírközlési Kódex implementációjának keretében.

Tovább

A HÉT elnöke az 5GK elnökségében

Az 5G Koalíció (5GK) plenáris ülésén és konferenciáján  megválasztották az új elnökség tagjait. A kormányzatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a távközlést Budai J Gergő, a Vodafone vezérigazgató-helyettese, az eszközgyártókat Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója, az informatikát Jászai Gellért, a 4iG  Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a tudományos területet Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Tovább

A HÉT munkacsoportokban készül fel az új hírközlési szabályrendszer életbeléptetésének támogatására

Az európai és így a hazai hírközlés szabályozásában is jelentős változásokat hoz majd az Európai Parlament és a Tanács által 2018. december 17-én elfogadott Európai Elektronikus Hírközlési Kódex életbeléptetése.  Az irányelvet az Uniós tagállamoknak 24 hónap alatt kell átültetniük a nemzeti jogrendbe, de néhány rendelkezést már ennél korábban is alkalmazni kell majd.

Tovább

Megújulnak az országos digitális földfelszíni televíziós hálózatok – március 26-ig várja a piaci szereplők véleményét az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a honlapján véleményezésre közzétette annak a dokumentációnak a tervezetét, amely alapján áprilisban megpályáztatja az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok építését és üzemeltetését – a jelenlegi szolgáltató jogosultsága ugyanis 2020 őszén lejár.

Tovább