Hírek

A legújabb HÉT tag az Invitech Megoldások Zrt.

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elektronikus, írásbeli határozathozatal keretében  jóváhagyta az Invitech Megoldások Zrt.  csatlakozási kérelmét és ezzel a a szolgáltatót felvette tagjai közé.

Tovább

Megalakult a Műsorterjesztői munkacsoport

A Magyarországon működő elektronikus hírközlési szolgáltatókat tömörítő érdekképviseleti szervezet, a Hírközlési Érdekegyezetető Tanács (HÉT) keretein belül megalakult a Műsorterjesztői munkacsoport, jelentette be a HÉT.

Tovább

dr. Fiala Károly előadása a HÉT Spektrumgazdálkodási munkacsoportjának tevékenységéről

dr. Fiala Károly a HTE Rádiótávközlési Szakosztály rendezvényén tartott előadása a HÉT Spektrumgazdálkodási munkcsaportjának tevékenységéről.

Tovább

A Vidanet is a csatlakozott a HÉT-hez

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elektronikus, írásbeli határozathozatal keretében  jóváhagyta a Vidanet Zrt.  csatlakozási kérelmét és ezzel a a szolgáltatót felvette tagjai közé.

Tovább

Változás a kábeltévés szakma érdekképviseleti rendszerében

A vezető műsorterjesztők közül hatan a jövőben a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) keretein belül folytatják szakmai, illetve érdekképviseleti együttműködésüket, és ezzel egyidejűleg kilépnek a Magyar Kábelkommunikációs Szövetségből.

Tovább

A PR Telecom a HÉT legújabb tagja

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elektronikus, írásbeli közgyűlés keretében  jóváhagyta a PR Telecom csatlakozási kérelmét és ezzel a PR Telecomot felvette tagjai közé.  

Tovább

Megalakult az 5G koalíció

Negyvenhat kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogásával megalakult a a Digitális Jólét Program által kezdeményezett 5G Koalíció (5GK), amelynek célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be az 5G-re épülő alkalmazások tesztelésében.

Tovább

Tisztújító közgyűlést tartott a HÉT

A HÉT április 26-ai Közgyűlése az elkövetkező három évre ismét Kövesi Gabriellát választotta elnökké. A HÉT alelnöki posztját az elkövetekező három évben Kozma Zsolt és Kőrösi Gábor tölti be.

Tovább

Újabb 3 évig dr. Csömör Magdolna képviseli a hírközlési szektort a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztalban

Az első alkalommal 2014 márciusában megalapított Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének tanácsadó testületeként működik. Dr. Csömör Magdolna a testületnek a megalakulása óta a tagja, mint Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) képviselője.

Tovább

Tanulmány a mobilszolgáltatásról

Nem maga a mobilnet, hanem a komplex mobilszolgáltatási csomag a drága Magyarországon, de erről alapvetően nem a szolgáltatók tehetnek – áll egy frissen publikált tanulmányban.

Tovább