Hírek

Position Paper: HÉT álláspont az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex nemzeti jogba történő átültetéséről

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács („HÉT”) tagjai üdvözlik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság („NMHH”) azon törekvését, hogy az iparági álláspontot is figyelembe véve készítse elő az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex létrehozásáról szóló 1972/2018/EU irányelv („EECC”) nemzeti jogba történő átültetését.

Tovább

Kódex – a változások jelentős hatással lehetnek a hírközlés jövőjére

A HÉT szervezésében három olyan kereksztal beszélgetésre került sor a 20. Internet Hungary konferencián, amelyeken a résztvevők azt vitatták meg, hogyan változik majd a hazai hírközlés szabályozása az új Európai Elektronikus Hírközlési Kódex implementációját követően.

Tovább

Kódex-kerekasztalokkal készül a HÉT az Internet Hungary konferenciára

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) három kerekasztalbeszélgetést tart az Internet Hungary konferencián, ahol azt szeretnénk megvitatni, hogyan változik majd a hazai hírközlés szabályozása az új Európai Elektronikus Hírközlési Kódex implementációjának keretében.

Tovább

A HÉT elnöke az 5GK elnökségében

Az 5G Koalíció (5GK) plenáris ülésén és konferenciáján  megválasztották az új elnökség tagjait. A kormányzatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a távközlést Budai J Gergő, a Vodafone vezérigazgató-helyettese, az eszközgyártókat Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója, az informatikát Jászai Gellért, a 4iG  Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a tudományos területet Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Tovább

A HÉT munkacsoportokban készül fel az új hírközlési szabályrendszer életbeléptetésének támogatására

Az európai és így a hazai hírközlés szabályozásában is jelentős változásokat hoz majd az Európai Parlament és a Tanács által 2018. december 17-én elfogadott Európai Elektronikus Hírközlési Kódex életbeléptetése.  Az irányelvet az Uniós tagállamoknak 24 hónap alatt kell átültetniük a nemzeti jogrendbe, de néhány rendelkezést már ennél korábban is alkalmazni kell majd.

Tovább

Megújulnak az országos digitális földfelszíni televíziós hálózatok – március 26-ig várja a piaci szereplők véleményét az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a honlapján véleményezésre közzétette annak a dokumentációnak a tervezetét, amely alapján áprilisban megpályáztatja az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok építését és üzemeltetését – a jelenlegi szolgáltató jogosultsága ugyanis 2020 őszén lejár.

Tovább

2018 értékelése, 2019-es várakozások – HÉT, NJSZT, IVSZ, NHIT

Az elmúlt évet értékelték és elmondták mit várnak 2019-től a IT/hírközléspiaci szakmai szervezetek vezetői: Biró Albert, az Infotér Egyesület főtitkára; Laufer Tamás az IVSZ elnöke; Vágújhelyi Ferenc, az NHIT elnöke; az NJSZT ügvezető igazgatója Alföldi István és Beck György a szervezet nemrégiben megválasztott elnöke; valamint  Kövesi Gabriella a HÉT elnöke.  Fókuszban  az 5G-vel kapcsolatos kísérletek, az önvezető járművek számára létrehozott

Tovább

Indul a SZIP 2.0

A kormány kezdeményezésére, szakmai szervezetek – így Hírközlési Érdekegyeztető Tanács -, valamint piaci szereplők támogatásával 2019 januárjában indul a Szupergyors Internet Program második szakasza, a SZIP 2.0, melynek célja a legalább 100 Mbps-ra alkalmas, de gigabites sávszélességre bővíthető, vagy optikai hálózatok kiépítése.

Tovább

A legújabb HÉT tag az Invitech Megoldások Zrt.

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elektronikus, írásbeli határozathozatal keretében  jóváhagyta az Invitech Megoldások Zrt.  csatlakozási kérelmét és ezzel a a szolgáltatót felvette tagjai közé.

Tovább

Megalakult a Műsorterjesztői munkacsoport

A Magyarországon működő elektronikus hírközlési szolgáltatókat tömörítő érdekképviseleti szervezet, a Hírközlési Érdekegyezetető Tanács (HÉT) keretein belül megalakult a Műsorterjesztői munkacsoport, jelentette be a HÉT.

Tovább