Hírek

Megújulnak az országos digitális földfelszíni televíziós hálózatok – március 26-ig várja a piaci szereplők véleményét az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a honlapján véleményezésre közzétette annak a dokumentációnak a tervezetét, amely alapján áprilisban megpályáztatja az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok építését és üzemeltetését – a jelenlegi szolgáltató jogosultsága ugyanis 2020 őszén lejár.

Tovább

2018 értékelése, 2019-es várakozások – HÉT, NJSZT, IVSZ, NHIT

Az elmúlt évet értékelték és elmondták mit várnak 2019-től a IT/hírközléspiaci szakmai szervezetek vezetői: Biró Albert, az Infotér Egyesület főtitkára; Laufer Tamás az IVSZ elnöke; Vágújhelyi Ferenc, az NHIT elnöke; az NJSZT ügvezető igazgatója Alföldi István és Beck György a szervezet nemrégiben megválasztott elnöke; valamint  Kövesi Gabriella a HÉT elnöke.  Fókuszban  az 5G-vel kapcsolatos kísérletek, az önvezető járművek számára létrehozott

Tovább

Indul a SZIP 2.0

A kormány kezdeményezésére, szakmai szervezetek – így Hírközlési Érdekegyeztető Tanács -, valamint piaci szereplők támogatásával 2019 januárjában indul a Szupergyors Internet Program második szakasza, a SZIP 2.0, melynek célja a legalább 100 Mbps-ra alkalmas, de gigabites sávszélességre bővíthető, vagy optikai hálózatok kiépítése.

Tovább

A legújabb HÉT tag az Invitech Megoldások Zrt.

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elektronikus, írásbeli határozathozatal keretében  jóváhagyta az Invitech Megoldások Zrt.  csatlakozási kérelmét és ezzel a a szolgáltatót felvette tagjai közé.

Tovább

Megalakult a Műsorterjesztői munkacsoport

A Magyarországon működő elektronikus hírközlési szolgáltatókat tömörítő érdekképviseleti szervezet, a Hírközlési Érdekegyezetető Tanács (HÉT) keretein belül megalakult a Műsorterjesztői munkacsoport, jelentette be a HÉT.

Tovább

dr. Fiala Károly előadása a HÉT Spektrumgazdálkodási munkacsoportjának tevékenységéről

dr. Fiala Károly a HTE Rádiótávközlési Szakosztály rendezvényén tartott előadása a HÉT Spektrumgazdálkodási munkcsaportjának tevékenységéről.

Tovább

A Vidanet is a csatlakozott a HÉT-hez

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elektronikus, írásbeli határozathozatal keretében  jóváhagyta a Vidanet Zrt.  csatlakozási kérelmét és ezzel a a szolgáltatót felvette tagjai közé.

Tovább

Változás a kábeltévés szakma érdekképviseleti rendszerében

A vezető műsorterjesztők közül hatan a jövőben a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) keretein belül folytatják szakmai, illetve érdekképviseleti együttműködésüket, és ezzel egyidejűleg kilépnek a Magyar Kábelkommunikációs Szövetségből.

Tovább

A PR Telecom a HÉT legújabb tagja

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elektronikus, írásbeli közgyűlés keretében  jóváhagyta a PR Telecom csatlakozási kérelmét és ezzel a PR Telecomot felvette tagjai közé.  

Tovább

Megalakult az 5G koalíció

Negyvenhat kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogásával megalakult a a Digitális Jólét Program által kezdeményezett 5G Koalíció (5GK), amelynek célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be az 5G-re épülő alkalmazások tesztelésében.

Tovább